Hoogheuvel Advies
Klik om onze app te openen

Meer kans op een hypotheek voor duurhuurders

Zondag 28 mei 2023

De pilot “Duurhuur”

Een aantal geldverstrekkers biedt klanten de mogelijkheid een hypotheek af te sluiten waarbij ze niet alleen naar het inkomen, maar ook naar het huurverleden kijken. Hierbij werken ze samen met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) en de Vereniging Eigen Huis. Deze vier hypotheekverstrekkers zitten in ons uitgebreide productenpakket. Dat betekent dat je bij Hoogheuvel Advies advies kunt inwinnen voor een hypotheek op basis van je inkomen én huurverleden. Ook als je zzp’er, flexwerker of ondernemer bent.

Komt u in aanmerking?

Natuurlijk zijn er wel een aantal regels om voor deze hypotheek in aanmerking te komen. Een aantal belangrijke vereisten zijn:

· Je moet al minimaal 36 maanden een woning huren.

· Je moet telkens tijdig de huur hebben betaald, dus met vaste regelmaat en zonder achterstanden. De betaalde huur mag ook niet ten koste gaan van het spaargeld of hebben geleid tot hogere schulden.

· Bij het bepalen van de maximale hypotheek wordt rekening gehouden met lasten voor het eigen woningbezit. Lasten die je nu als huurder niet hebt. Denk aan: onderhoud, verzekeringen en gemeentelijke belastingen. Als u nu voor € 1.000,- per maand huurt, betekent dat niet dat u ook een hypotheek met een maandlast van € 1.000,- kunt afsluiten.

· Het inkomen moet stabiel zijn geweest over de huurperiode.

Maatwerk hypotheek

Je kunt aan de gestelde voorwaarden voldoen, maar dat wil niet zeggen dat een hypotheek verantwoord is. Met een eigen woning krijg je te maken met kosten die je bij een huurwoning niet hebt. Denk aan kosten voor onderhoud, extra verzekeringen en gemeenteheffingen. Die moet je natuurlijk wel kunnen betalen. Of je een hypotheek kunt krijgen, is dus afhankelijk van jouw specifieke situatie. Dit betekent dat maatwerk hypotheekadvies noodzakelijk is.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze pilot voor duurhuurders en ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor een hypotheek voor duurhuurders ? Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Maak een afspraak. Het eerste gesprek is gratis.

Johan Pashouwers

Financieel Adviseur

0412-641165

hypotheken@hoogheuveladvies.nl